Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekV sobotu 24.3.2007 proběhlo v Zahorčicích již IV. přátelské setkání majitelů a chovatelů psů plemene čau-čau .

Na toto setkání přijelo se svými páníčky 20 čauů, z toho bylo osm nádherných štěňátek, z nichž nejmladším bylo jen 12 týdnů .

Obrazek  Po přátelském uvítání se rozběhly soutěže, tak jako každý rok, tak i letos se tradičně začínalo soutěží v pojídání buřtů. Do této soutěže nastupují všichni čauáčkové,i ti, o kterých jejich páníčkové vědí, že uzeniny neradi, protože pozorovat jednoho čaua, jak s chutí pojídá kousky špekáčků, zatím co druhý se odvrací s výrazem, že větší fujtajbl v životě nejedl - to nenechá nikoho chladným.Obrazek                                   A potom už následovaly soutěže o nejhezčí štěně, o nejhezčího červeného čaua, černého čaua, o nejsympatičtějšího čaua - vždy pejskové a fenky zvlášť .      

Po hodinové přestávce kdy se pejskové venčili, probíhali, kdy ale také jejich páníčkové dostali výborný gulášek, se pokračovalo v soutěžích.                   Tentokrát to byly dvě nové soutěže - o největší hřívu čaua a soutěž Méďa-Béďa .    Na rozdíl od předešlých soutěží, kde o vítězi rozhodlo losování, tady si vítěze vybírala sama pořadatelka setkání.                                                  Na závěr proběhla soutěž o nejkrásnější a nejvtipnější masku. To byla panečku podívaná !! Myslivec s kuší, červená Karkulka, zdravotní sestřička, indický maharadža, víla Amálka, .........vybrat tři nejlepší, ze kterých se vylosuje nej...maska - to byl úkol opravdu nelehký .             Všichni vítězové a vítězky soutěží obdrželi nádherné kokardy a Obrazekdárečky.                    Jako zlatý hřeb setkání byl ze všech čauáčků vylosován jeden, který získal pohár jako nejhezčí čau-čau setkání v Zahorčicích . Závěrem přicházeli majitelé se svými miláčky k pořadatelce setkání, kde každý čau-čau dostal diplom a medaili za účast a obdržel spoustu tašek s dobrůtkami,hračkami a dárky od sponzorů. 

Setkání bylo nádherné, bezprostřední, plné smíchu a nových dojmů .

Těšíme se zase za rok, tentokrát už u pátého ročníku přátelského setkání majitelů a chovatelů psů plemene   ČAU-ČAU

 

Náhledy fotografií ze složky Zahorčice 2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Záhorčice 2007

(M.Lupačová, www.chowchowmenny.com, 2. 4. 2007 18:43)

Vlistopadu 2006 jsme dostali pozvání a přihláškuod paní Sládkové na přátelské setkání čauů. Nikdy jsme na takovém setkání nebyli, máme prvního čaua a je mu 2,5 roku. Jeho majitelka /moje maminka/ zemřela, když mu bylo 5 měsíců v Hospici v Č. Kostelci. Tato nádherná chlupatá kulička mi denně pomáhala vyrovnávat se s tou horší stránkou života a já na oplátku plním mámino přání a rozdávám s ním radost ostatním lidem na výstavách v Čechách i v zahraničí. Přijeli jsme, protože jsme chtěli poznat majitele tohoto nádherného plemene dalo by se říci v soukromí, v přírodě, na setkání ve vesničce v místním pohostinství, ne jen na výstavách. Abychom nepřijeli s prázdnou, vzali jsme pejskům nějaké ty dobroty a nechali zhotovit nádherný pohár, v té době jsme ještě nevěděli pro koho, ale byl to dar od Mennyho. Nakonec jsme ho darovali paní Sládkové jako pořadatelce, protože my ostatní jsme těch darů dostali moc. Musíme přiznat, že jsme byli v naprostém šoku, z kterého se jen těžko vzpamatováváme. Tak milé přijetí od všech /včetně paní starostky Záhorčic/, perfektní občerstvení, tolik dárků pro psy, medaile pro všechny účastníky a tak nádherné kokardy nejsou vidět ani na mezinárodních výstavách. Některé dárky jsme přidali k výstavním trofejím, ale většinu z velkého množství /hlavně stravu/jsme darovali těm potřebným němým tvářím, které neměli to štěstí,aby měli tak milující majitele.
Všem, kteří se na organizaci podíleli a sponzorovali ji ještě jednou velký dík a pokud nám a našemu rozmazlenci zdraví a čas dovolí, těšíme se na příští setkání.

tleskám ....

(magali, 2. 4. 2007 10:45)

vážně tleskám za takovéto akce. Držím palce, ať se vede i v dalších letech. Toto plemeno si to zaslouží.